Singura din nou

Am citit undeva ,ca pe vremea foamei dupa diamante din Africa de Sud,un fermier si-a vandut ferma ,pentru că a auzit ca puteai deveni bogat,daca reușeai să găsești diamante.Si-a vandut ferma si a plecat în căutarea diamantelor.Dupa ani de căutări,a fost cuprins de disperare ,s-a aruncat de pe un pod și a murit .Cel care cumpărase ferma, în aceeași perioadă în care fermierul a murit,se plimba pe albia unui rau în apropierea fermei pe care o cumpărase și a găsit o piatră care i-a stârnit interesul deoarece avea o formă neobișnuită. A luat-o și a dus-o la un specialist iar dupa o evaluare s-a dovedit ca era vorba de un diamant foarte valoros.Dupa putin timp ,a descoperit că ferma era plină de astfel de pietre ,acolo aflandu-se de fapt ,cea mai bogata mina de diamant din lume.

Asa se intampla in viata ,în toate domeniile ,fie profesional,personal…chiar si într-o căsnicie.Ce trebuia sa faca fermierul pentru a deveni bogat ? Trebuie intai sa afle cum arată un diamant în stare naturală.Iar în al doilea rând, să-și coboare privirea asupra a ceea ce avea deja.

O căsnicie începe cu un ,,da” și se termină tot cu un ,,da” ,dar intr-un alt loc.De ce? Eu cred ca dragostea este capricioasă, ai nevoie de timp sa construiești ceva trainic,iar pentru a înfiripa o relatie este nevoie de timp și efort.Nu se întemeiază pe baza asteptarilor materiale,ci doar pe ce poti tu sa dai de la tine,sau sa lasi de la tine ,pentru că relația sa functioneze.Loialitatea,respectul și dragostea ,nu pot fi cumpărate cu bani,avere,masini de lux,pe care le poti accesa cu un credit bancar ,ele trebuie câștigate și nu există o bancă unde le poti gasi.Placerea pe care ti-o pot oferi lucrurile materiale,femeile trecătoare,sunt experiențe ce produc satisfactie pe moment,dar care nu au un efect durabil.A lega fericirea de o mașină,de bani…de lucruri materiale nu reprezintă viata.

Averea ta,siguranta ,fericirea vor depinde întotdeauna de felul în care tu vei folosi ceea ce ai deja.

Cel care ai fost,,cel fără nume” ai subestimat valoarea celui mai important instrument ,pentru a fi fericit-IUBIREA.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.